MOBILA- TERMOPAN -USI INTERIOR

USI  SI  FERESTRE CU STICLA TERMOPAN DE CEA MAI INALTA CALITATE

 

  comenzi de luni-vineri  -tel mob: 0744395807   tel fax:0259363912

 

GEAM termoizolator

Geamului termoizolator este produs din sticla FLOAT (extrudare in baie de cositor topit), care se remarca prin planietate superioara si este marca SAINT GOBAIN FRANTA.

 • geamul termoizolant este executat in exclusivitate automat pe utilaje cu comanda numerica si calate (instalate in tamplarie) automat, tolerantele fiind de ą 0.5mm
 • gama variata de tipuri de geam reflexiv si colorat, inclusiv geam LOW-E, care asigura un grad redus de transfer termic: 1.1-1.4 w/mpK
 • geamul termoizolator din trei foi de sticla diferite ca grosime si cu o latime totala de 36mm, umplut cu ARGON.
 • NOUTATE geamul pentru toate anotimpurile PLANITERM 4 S de la SAINT-GOBAIN este o sticla revolutionara ,imbinand proprietatile sticlei low-e si reflexive. Sticla reflex

FERONERIE

Feroneria folosita la ansamblele usi, ferestre, este marca ROTO. Feronerie GERMANA si singura agrementata pentru productia de tamplarie pvc GEALAN. Prin aceasta masura, grupul de firme GEALAN, mentine controlul calitatii feroneriei eliminand problema feroneriilor pirat.

FERONERIA marca ROTO GERMANIA

 • rezistenta si fiabilitate data de materiale germane de calitate
 • sistem de inchidere pe toate laturile deschiderii
 • sistem de inchidere antiefractie tip ciuperca
 • balamale reglabile pe 3 directii
 • sistem de prevenire a manevrarii gresite
 • garantie 2 ani sau 15000 de cicluri inchidere-deschidere
 • montare de mare precizie pe utilaje automate cu comanda numerica (exclusa montarea manuala cu bormasini)

 

   -FRINEL -VA ASIGURA CALITATE   tel 0744.395.807   TEL/FAX 0259.363.912 

Parametrii ce trebuie luati in considerare in momentul in care alegem tamplaria pvc:

1. Producatorul profilului
Acesta este cel important lucru de care trebuie tinut cont. Exista o foarte mare diferenta calitativa (rezistenta, coeficient ridicat de izolare termica etc.) intre profilele binecunoscutelor marci germane Gealan, Veka, Rehau, Trocal si profilelor altor producatori mai putin cunoscuti.
Firma noastra a ales sa colaboreze cu prestigiosul producator german Gealan datorita calitatii si fiabilitatii produselor sale. In alegerea noastra a contat foarte mult si raportul calitate/pret pe care noi reusim in final sa-l oferim clientilor nostri, considerand ca
In cazul tamplariei pvc Gealan ca exista tamplarie pvc cu 3 camere, 5 camere si 6 camere. Ce inseamna acest lucru? Ferestrele din tamplarie pvc lor sunt impartite 3, 5 sau 6 compartimente rezultand ca la tamplaria pvc cu 5 sau 6 camere bariera termic acest raport este unul din cele mai bune din tara noastra.

2. Grosimea profilului
Se masoara in mm si, bineinteles, cu cat profilul este mai gros cu atat izolarea termica este mai buna.

3. Numarul de camere
a este mai mare fata de cea compartimentata in 3 "camere". Dpdv al raportului calitate/pret, firma noastra recomanda profilele cu 5 camere (cu aproximativ 10% mai scupe decat cele cu 3 camere).

 

 

 

4. Culoarea.
Profilele pot fi de culoare alba, stejar-auriu, stejar-inchis, mahon... In general profilele colorate cu 30-40% mai scumpe decat cele cele de culoare alba.

5. Modul de sudare al profilelor
Profilele pot fi sudate in acelasi moment la un capat, la 2 sau la 4 capete (colturi ale ferestrei sau usii) simultan, in fuctie de utilajul de care dispune fabrica. Daca sudura profilelor pentru confectionarea tamplariei pvc se face la toate cele 4 capete simultan se confera acesteia o geometrie perfecta.
Firma noastra confectioneaza ferestrele cu utilaje de ultima generatie toata fabrica fiind complet automatizata. Acesta este un lucru foarte important in intreg procesul tehnologic, gaurile pentru drenaj, balamale fiind date automat de utilaje performante evitand aparitia erorii umane in intreg procesul tehnologic.


  profil GEALAN 76 mm grosime

 

Ferestrele GEALAN 76  mm sunt ferestre fabricate din profile pvc importate in Germania, folosite in majoritatea tarilor europene, fiind uferestre durabile, usor de intretinut care prezinta siguranta in exploatare.

n profil care confera calitati deosebite de izolare termica si fonica.
Conditiile de fabricatie si controlul exigent al calitatii au permis realizarea unor
CARACTERISTICI FERESTRE GEALAN
- 76 mm latime;
- profile 6 camere;
- profile ecologice (nu contin plumb);
- coeficient de transfer termic: K = 1.3 W/mpK
- baghete de geam cu garnitura coextrudata;
- 2 garnituri (interior - exterior);

Sticla care se poate pune la ferestre este tip sandwich cu doua foi de sticla si bagheta de jur imprejur putand avea la alegere intre 16 si 40 mm grosime dar cel mai utilizat fiind tipul geam termopan de 24 mm. Cea mai utilizata sticla este cea Low-E deoarece are proprietati foarte bune de bariera termica. Exista si modele de sticla sablata, tip oglinda sau mata. Sectiunea de usi pvc cuprinde o serie de modele de diferite culori fiind aceleasi ca si la ferestre si amintite mai sus.

          Usi termopan

Usile pot fi duble sau simple dupa numarul de cercevele (deschideri) pe care le pot avea.

Ferestrele si usile GEALAN cu geam termopan sunt confectionate din profilele GEALAN  cu 5  SAU 6 camere, armate cu otel zincat cu grosimi intre 1.5 si  tratat special impotriva coroziunii.

 

          profil S 3000

                   GEALAN

Hala producţie tâmplarie
Hala producţie tâmplarie
Maşină de calat
Linie instalare feronerie
Linie instalare feronerie
Debitare la un cap
      
Debitare la două capete
Maşină de lipit la patru capete
Maşină de lipit la un cap
Maşină de debavurat cu citire laser
Proces debavurare comandă numerică
Proces debavurare comandă numerică
      
Pantografe debitare armătură
Hală curbare profile
Sortare comenzi
Maşină automată de tăiat sticlă
Maşină automată de tăiat sticlă
Maşină de încărcat automată
      
Sticlă Saint Gobain Jumbo
Proces încărcare automată
Proces încărcare automată
Proces încărcare automată
Proces încărcare automată
Hală producţie geam termoizolator
      

Birouri

Acces livrări

Încărcare

PERVAZE PVC SI ALUMINIU

Cum arata o fereastra cu pervaz si cum arata fara de acesta? Cine a vizitat vecinii din vest, probabil a sesizat, ca acolo nu exista fereastra neinsotita de pervaz interior si exterior. Cand alegeti un pervaz trebuie sa atrageti atentia asupra materialului din care este facut acesta. Foarte putini consumatori cunosc diferenta intre pervazul laminat CPL si pervazul caserat cu folie. Diferenta este ca primul este laminat cu in strat de PVC colorat si este foarte rezistent la temperature ridicata si cel mai important la zgarieturi, iar cel cu folie se degradeaza foarte usor si la umiditate sporita se dezlipeste.

Pe langa avantajele tehnice va oferim si un pret de importator.

Dispunem de o plaleta larga de culori si dimensiuni de pervaze de interior si exterior:

 

alb

fag

mahon

stejar natur

stejar auriu

 
marmurat bej

marmurat

marmurat vernil

marmurat calacatta
.

 

PRAG MAGNETIC

Producatorul german de sisteme de profile pvc Gealan cauta in permanenta solutii inedite asupra unor probleme puse de necesitatea imbunatatirii permanente a relatiei confort-utilitate-simplitate, astfel oferind clientilor sai pragul magnetic pentru usi, eliminand astfel obstacolul creat de un prag la trecerea dintre interior si exterior. Este recomandat in cazul spatiilor publice cu trafic mediu si intens si mai ales acolo unde accesul se face cu ajutorul unor carucioare de transport. Cele doua benzi magnetice sunt pozitionate in fantele special prevazute in pragul care se monteaza in pardoseala. Acestea se ridica atunci cand usa se inchide fiind atrase de cele doua benzi metalice montate pe cercevea. Benzile magnetice sunt independente iar pozitionarea lor asigura ruperea puntii termice.Pragul magnetic a raspuns foarte bine testelor de verificare a etanseitatii la vant si la apa de ploaie.

.

CLAPETA GECCO

Un schimb regulat intre aerul din exterior si cel din interior constituie premisa pentru o clima placuta in incapere si pentru un confort sporit al locuintei.

De aceea pentru toate ferestrele GEALAN exista la cerere sistemul automat de ventilatie GECCO (GEalan Clima COntrol). Clapeta de mici dimensiuni dar de mare efect face din ferestrele dvs. normale ferestre pentru ventilatie care, in pozitia inchis, initiaza accesul regulat al aerului, oferind locuintei dvs. personale un „climat placut“.

La intensificarea vantului si aparitia ploii clapeta se inchide automat neexistand pericolul ca praful sau apa sa patrunda in interior.

Avantajele GECCO:

 • schimb optim de aer la presiuni normale ale aerului
 • o permanenta ventilatie de baza (si in timpul noptii si in perioada concediului)
 • nu se produce curent in incapere
 • lucreaza automat
 • se poate monta si la ferestrele existente deja
 • nu afecteaza proprietatile de izolatie termica si fonica ale ferestrei
 • avantajoase ca pret

 

PLASE IMPOTRIVA INSECTELOR

Avem disponibile doua tipuri de plase: pe balama sau rulou. Plasele pe balama sunt executate dintr-un cadru de aluminiu dotat cu un chit de montaj balama+clipsare si plasa din fibra de carbon rezistenta la intemperii si foc.

Avantajele sistemului de protectie contra insectelor:

 • stabilitate datorita ramei din aluminiu
 • rezistenta la actiunea UV si a factorilor climaterici
 • transparenta ridicata
 • montare si demontare simpla
 • nu implica modificari ale ramei ferestrei
 • se poate curata usor
Montajul nu constituie o problema nici pentru cei care nu sunt specialisti.

Sistemul GEALAN de protectie contra insectelor se poate realiza in rama fixa sau mobila. Pentru

PROFIL KBE 70 MM GROSIME+ARGON

GEAM termoizolator

Geamului termoizolator este produs din sticla FLOAT (extrudare in baie de cositor topit), care se remarca prin planietate superioara si este marca SAINT GOBAIN FRANTA.

 • geamul termoizolant este executat in exclusivitate automat pe utilaje cu comanda numerica si calate (instalate in tamplarie) automat, tolerantele fiind de ą 0.5mm
 • gama variata de tipuri de geam reflexiv si colorat, inclusiv geam LOW-E, care asigura un grad redus de transfer termic: 1.1-1.4 w/mpK
 • geamul termoizolator din trei foi de sticla diferite ca grosime si cu o latime totala de 36mm, umplut cu ARGON.
 • NOUTATE geamul pentru toate anotimpurile PLANITERM 4 S de la SAINT-GOBAIN este o sticla revolutionara ,imbinand proprietatile sticlei low-e si reflexive. Sticla reflex

  

Informatii pentru Controlul Calităţii,  in sprjinul Cumpărătorului de ferestre şi uşi PVC Trocal:

 1.   Elemente de identificare a originii
 1.  
  1.   Identificarea  profilelor PVC

Pentru Trocal, toate  profilele PVC sunt ştanţate pe falţ (zona orizontală vizibilă atunci cănd se deschide o fereastră sau uşă) cu insemnele  HT sau Trocal, urmate de o serie de cifre şi/sau litere care identifică şarja de extrudare.

 1.  
  1. Identificarea feroneriei

Elemenle de feronerie sunt ştanţate cu însemnele producătorului, precum HT, Fuhr, Siegenia, Winkhaus, GU, Roto, Aubi etc. Specificam că agreem şi recomandăm folosirea feroneriei exclusiv germană.

 1.   Elementele de identificare a seriilor de profile PVC
 1.  
  1.   Profilele Trocal

Trocal Avantage are lăţime de 52 mm. Trocal Confort are o lăţime de 62mm  şi are garnituri de etanşare doar pe părţile Ialerale.
Trocal Seria 900 are lăţime 62 mm si are garnitura pe mijlocul faltului.
Trocal Seria 900 Elegance are lăţimea 62 mm şi are gamitura pe mijlocul falţului.
Trocal Seria Innonova 70 are laţimea 70 mm si are garnitura pe mijlocul falţului.

            3.   Elemente de control a calitatii exacutiei
            3.1  Armarea

De la anumite lungimi (uzual 700-800 mm), profilele PVC se armeaza cu oţel zincat.
Puteti  controla existenta oţelului zincat executand o gaură pe una din laturile care nu se vor  vedea ulterior astupând-o cu silicon la culoarea tâmplăriei. Oţelul se prinde de profilul de PVC cu şuruburi la pas de maxim 600 mm şi prinderea se poate controla observând existenţa acestor şuruburi.

3.2 Evacuarea apelor, aerisirea, etansarea

Latura inferioară orizontală a tocului (ramei fixe) sau a traverselor este prevazută cu slivuri spre exterior şi cu slivuri pe falţul de geam pentru evacuarea apelor.
Latura superioară orizontală a tocului se prevede cu găuri de 5-7 mm pentru aerisire la toate profilele imitatie furnir pe corp brun, iar la pofilele albe opţional.
Laturile orizontale inferioare şi superioare ale aripii (rama mobilă) se prevăd cu găuri de aerisire pe falţ şi la exterior.
Slivurile şi găurile pentru evacuarea apelor şi aerisire se pot controla vizualizând elementele de tămplarie.
Toate elementele mobile de tâmplarie se etanşeaza cu cei putin 2 garnituri de cauciuc (plus garniturile de la exteriorul şi interiorul geamului).
Toale elementele fixe de tâmplarie au garnituri de etanşare la interiorul şi exteriorul geamului.
Controlaţi daca garniturile de cauciuc sunt Iipite la îmbinări (mai puţin garnitura de pe bagheta de prindere a geamului).
În principiu, un element de tâmplarie nu trebuie să fie perfect etanş. Orice  încapere trebuie să respire.
Recomandăm să optaţi pentru una dintre variantele de circulatie controlată a aerului, asttel evitând apariţia condensului pe sticla. Această operaţiune se poate face şi ulterior cu ajutorul unor garnituri speciale şi a unor supape, sau prin practicarea unor găuri ascunse care înlesnesc aerisirea controlată a incăperii.

3.3 Geamul izolant

La un element de tămplarie sticla este zona cea mai sensibila pe unde transferul de căldura se face cel mai uşor de aceea alegerea unei sticle bune pentru geamul izolant este de o importanţă maximă.
Uzual geamul izolant este compus din foaie de geam+ distanţier+ foaie de geam.
Recomandăm geamul izolant făcut cu o foaie de sticlă Low Emisivity + o foaie de sticlă float normală.
În plus  folosim argon  intre cele două foi de sticlă (în loc de aer obişnuit).
Daca aţi optat pentru geam izolant Low Emisivity puteţi controla acest lucru astfel:  fiind in interiorul incaperii, la circa 5-10 cm de geam aprindeţi o flacară (bricheta, Iumânare etc.) astfel încat să vedeţi în geamul izolant 4 flăcări separate pentru fiecare faţă a fiecarei foi de sticlă. Dacă aveţi sticlă Low Emisivity în componenţa  geamului izolant este obligatoriu să vedeti a 2-a sau  a 3-a flacără de altă culoare (de regula mai inchisă) decat celelalte trei. Flacăra de altă culoare va arăta care faţă a foilor de sticla are acel strat special Low Emisivity. Întotdeauna privind de la interior către exterior stratul Low Emisivity va fi pe faţa a 2-a sau a 3-a dintre cele 4.
Zona dintre cele 2 foi de sticlă care compun geamul izolant trebuie să fie întotdeauna uscată şi curată.

3.4 Feroneria
 Feroneria este acea parte care asigură închiderea şi deschiderea elementului de tâmplărie.
Feroneria conţine balamale, mâner de acţionare, mecanism (cremon)  şi bumbi sau ciuperci antiefractie pentru închidere. Obligatoriu trebuie sa fie un punct de închidere la fiecare 800 de mm lungime a falţului.
Feroneria trebuie să acţioneze uşor şi fără să agaţe.

 1.  
  1. Montajul la şantier

Între rama tâmplăriei şi contrucţie se va lăsa un rost de 10-15 mm perimetral.
Rostul se astupă cu spumă poliuretanică, acesta având rol de protecţie termică şi împotriva curenţilor de aer.
Recomandăm protejarea rostului către exterior împotriva apelor prin folosirea pervazelor exterioare.
Prinderea ramei de corpul clădirii se poate face cu ancore de tabla zincată sau cu diubeliuri prin ramă, acestea astupându-se ulterior cu capace. Distanţa între  2 puncte de prindere este de max. 700 mm sau max.  150 mm de la colţul ramei.

 1. Condens pe tâmplarie

Elementele de tâmplărie împiedică pierderea rapidă a căldurii din încăpere.
Elementele de tâmplărie nu fac căldura în incăpere !!!
Apariţia condensului pe elementele de construcţie (tâmplărie, pereţi, tavane etc.) este în funcţie  de umiditatea relativă din încăpere, de temperatura aerului din încăpere şi de temperatura de pe elementele de construcţie din încapere.
Astfel putem exemplifica, observând pe ultima coloana a tabelelor de mai jos la ce temperatura inferioară a elementului de tâmplărie  va apare apa (condens), în funcţie de ceilalţi 2 factori:

t 0C aerului interior

umiditatea aerului interior %

t 0C elementului de tamplarie

15

50

4.7

18

50

7.4

20

50

9.3

22

50

11.1

În concluzie, cu cât  temperatura aerului interior este mai mică şi umiditatea interioara este mai mare, apariţia condensului se va face chiar la o temperatură interioară mai ridicată a elementului de construcţie.
Un element de tâmplărie poate avea la faţa interioară o temperatură scăzută, şi astfel sa favorizeze apariţia condensului, dacă:
- t 0C exterioară este foarte scăzută (minus 10, minus 20 0C)
- t 0C  interioară este scazută
- s-au folosit profile PVC cu pereti subţiri sub 2.5 mm sau cu camere mai mici de 6 mm, ceea ce nu este cazul sistemelor Trocal.
- geamul izolant este de calitate slabă şi pierde uşor căldura de la interior
- montajul garnitură exterioară , geam izolant , bagheta este neoptimizat ca dimensiuni şi permite pătrunderea aerului rece dinspre exterior, răcind suprafaţa interioară a tâmplăriei.

 1. Intretinerea periodică şi garanţie

Pentru derularea normală a prevederilor contractuale privitoare la garanţia elementelor de tâmplărie PVC Trocal aveţi obligaţia să respectaţi următoarele norme de întreţinere periodică a acestora:
- profilele PVC se vor lustrui cel putin semestrial cu lăptişor de curatare şi hârtie cerată
- garniturile de cauciuc se vor unge semestrial cu ulei special
- feroneria se va gresa semestrial cu ulei special
- nu se vor folosi diluanţi, materiale abrazive sau alte substanţe chimice la curaţarea tâmplăriei.
Substanţele şi materialele de întreţinere necasare, se pot procura de la producătorul Dvs. de tâmplărie, fiind agrementate doar dacă au însemnele Trocal.
Recomandăm încheierea unui contract de întretinere periodică cu firma producătoare.
Garanţia se acordă uzual pentru:
- stabilirea culorii
- elasticitatea garniturilor de etanşare
- neapariţia fisurilor sau crăpăturilor în profile
- fiabilitatea feroneriei
- detalii de montaj (suduri, etanşare, prinderi mecanice, montaj feronerie, fiabilitate geam termopan). RECLAMATII;  0744395807

 

           PANELE  ORNAMENTALE

          PANELE  ORNAMENTALE

 profile gealan

TAMPLARIE PVC - PROFILE GEALAN

 • cu 3 camere si latimea profilului de 62mm si 5/ 6/ 7 camere cu latimea de 74mm
 • coeficient de transfer termic redus (pierdere de caldura) de K= 1.4W/mpK, K= 1.1W/mpK si respectiv K= 0.9W/mpK
 • existenta profilului premium de 6 si 7 camere de izolare cu pachet termoizolator din 3 foi de sticla cu grosimi diferite si cu un transfer termic revolutionar 0.7W/mpK
 • protectie suplimentara, prin sistemul de garnituri duble (cauciuc rezistent la intemperii) de ultima generatie
 • design modern cu o tenta de sobrietate specific germana intr-o gama variata de culori (13 cu un strat de plexiglass coextrudat care se caracterizeaza printr-o inalta duritate si rezistenta la factori nocivi externi), imitatie structura lemn (7 esente)
 • sunt ignifuge, facand parte din clasa de combustie C2 conform STAS 11357/1979.
 • poseda toate agrementele tehnice si de calitate cerute de UE


S3000 - sistemul de PROFILE GEALAN cu 3 si 5 camere interioareSistemul de profile GEALAN cu 3 camere interioare, doua garnituri si o adancime de constructie de 62 mm, se evidentiaza atat prin usurinta cu care se prelucreaza profilele din PVC in procesul de executie al ferestrelor si usilor dar si prin aspectul exterior placut dat de armonia proportiilor dintre toc si cercevea si contururile exterioare rotunjite.

Sistemul de PROFILE GEALAN S 3000 ofera optiuni de forma, dimensiune, modalitate de deschidere si culoare. Acesta este adecvat dotarii cu ferestre si usi atat a cladirilor moderne, cladirilor in stil rustic dar si cladirilor vechi la care se impune pastrarea stilui arhitectural.

Cele doua planuri de etansare realizate cu garnituri continue, care nu ies in evidenta, asigura o protectie optima impotriva ploii torentiale si a curentului de aer.

Cele doua planuri de etansare realizate cu garnituri continue, care nu ies in evidenta, asigura o protectie optima impotriva ploii torentiale si a curentului de aer.

Faltul tocului este neted si fara canturi ceea ce permite o curatare usoara.
Se folosesc mecanisme de inchidere cu actionare pe tot conturul ferestrei. Acestea sunt prevazute cu dispozitive de siguranta pentru a fi evitate manevrarile incorecte, asigurandu-se in acelasi timp o exploatare usoara si o securitate totala a ferestrei. Alaturi de geamurile izolatoare standard se pot folosi in cazul unor cereri speciale de izolatie termica, fonica si antiefractie, geamuri speciale cu grosimi de pana la 48 mm.

profil seria s3000
cu 3 camere de izolare
profil seria s3000
cu 5 camere de izolare round

Profilul GEALAN de 5 camere round este o noutate in oferta companiei, dar s-a dovedit a fi profilul cu cel mai larg ecou in randul consumatorilor, datorita atat unei izolatii superioare 1.1W/mpK si designului total deosebit, cat si gratie unui pret foarte accesibil. Un plus al acestui profil este si faptul ca desi face parte din seria s3000 - latimea cercevelei 3096 este de 74mm - la fel ca si in cazul profilelor s8000.

S8000 IQ – cu 6 camere de izolare Un plus la izolatia termica si fonica


De curand GEALAN a lansat pe piata noul sistem de profile cu 6 camere IQ+ si 7 camere interioare S 8000 unice in europa ca si proprietati de izolare.
Este un sistem complet care permite realizarea tamplariei care sa corespunda intru totul atat cerintelor de estetica dar si de izolatie termica in conditiile in care se vorbeste tot mai mult despre necesitatea adoptarii unor programe nationale de reabilitare termica a cladirilor in conformitate cu normele internationale referitoare la eficienta energetica si la protectia mediului inconjurator.
Prin constructia acestuia cu sistem dublu de garnituri si cu o adancime de 74 mm si 84mm, s-a urmarit obtinerea unui profil usor de prelucrat in procesul de productie a ferestrelor si imbunatatirea performantelor de izolatie termica si fonica fata de profilul pentacameral.

Argumente convingatoare:

 • Adancimea de constructie de 84 mm aduc un plus la izolatia termica si fonica
 • Compatibilitate cu sistemul S 3000 Sistem complet care permite realizarea tuturor formelor si tipurilor de ferestre
 • Faltul cercevelei este inclinat in partea din fata favorizand evacuarea rapida a apei, iar bordura rotunda aduce un plus de eleganta si protejeaza garnitura
 • Stabilitate marita datorita armaturilor de dimensiuni mari si cu o grosime de 1,5 - 3,0 mm.
 • Permite montarea sistemului de ventilatie automat GECCO 3 pentru o aerisire eficienta a incaperii
 • Profilele colorate marcheaza esential optica fatadelor si a cladirilor.
 • De aceea sistemul S 8000 IQ exista standard in 12 culori si 8 variante de decor lemn
profil seria s8000
cu 6 camere de izolare
profil seria s8000
cu 6 camere de izolare round
7 Camere + Solbanc 5 Camere

DATE TEHNICE DETALIATE TAMPLARIE PVC

Policlorura de vinil - sau prescurtat PVC - este un polimer creat din etilena (un produs derivate din petrol ) si clorura (un derivat al sarii). Pentru a putea fi utilizat la scara industriala PVC-ul trebuie aditivat cu diferite microingrediente, dintre care cele mai importante sunt:

a) stabilizatori termici
În lipsa acestor aditivi, datorita temperaturilor mari care apar în timpul procesului de extrudare, PVC-ul s-ar aprinde facând imposibila prelucrarea. De asemenea, ei contribuie la pastrarea stabilitatii dimensionale a profilelor si prevenirea unor defecte precum: deformatii ale cercevelei, modificari de pozitie ale elementelor de închidere, interstitii mari între cercevea si rama, etc.

b) modificatori de impact
Au rolul de a transforma PVC-ul dintr-un material casant într-unul ductil, usor de prelecrat; în lipsa acestui ingredient profilele ar prezenta fisuri înca din timpul procesului de elaborare.

c) stabilizatori UV

Razele ultraviolete (UV) sunt o componenta invizibila a radiatiei solare, care cauzeaza decolorarea maselor plastice, a fibrelor textile, a lemnului, etc., neutralizarea acestor aditivi ar duce la îngalbenirea profilelor într-un timp foarte scurt.

d) lubrifianti
Sunt utilizati pentru frecarea dintre PVC si suprafetele metalice, în timpul procesului de extrudare si pentru a conferi profilului o suprafata neteda.

e) TiO2( Dioxid de titan )
Este un component foarte important, utilizat pentru a colora profilul în masa si pentru a-i conferi luciu. În afara de aspectul estetic, acest ingredient prezinta importanta prin faptul ca reflecta mare parte din radiatia solara, contribuind la reducerea cantitatii de caldura înmagazinata în profil. PVC-ul care se utilizeaza la fabricarea profilelor GEALAN nu dauneaza sanatatii oamenilor si nici mediului înconjurator si este reciclabil 100% (profile ecologice).

Introducerea pe piata autohtona a unor standarde minime care sa reglementeze productia si comercializarea tamplariei si accesoriilor este imperios necesara.
In sedinta de lucru a Comitetului Director al Asociatiei Nationale a Producatorilor de Ferestre, Usi, Fatade si Geam Termoizolant din Romania (ANPFR) au fost aprobate recomandarile minime de calitate care vor fi aplicate in Romania.

Membrii Comisiei Tehnice, formata din specialisti ai firmelor membre, au elaborat prevederile referitoare la tamplaria din PVC si geamul termoizolant. Acestea au fost dezbatute si ratificate de CD al ANPFR si urmeaza sa fie transmise catre autoritatile din domeniu: MLPTL, INCERC, Inspectia de Stat in Constructii etc.

Deoarece 40% din energia termica destinata incalzirii/conditionarii aerului se pierde prin ferestre si usi, integrarea noilor sisteme de tamplarie constituie o prioritate. Standardul de calitate presupune aplicarea unor reguli precise in productie si montaj, in scopul protejarii intereselor clientilor si cresterii increderii in produs.

Se afla in lucru si recomandarile privind calitatea pentru ferestre si usi din aluminiu si lemn stratificat, pereti cortina, luminatoare etc. De asemenea, vor fi elaborate si cerinte tehnice de obtinere a atestatelor privind calitatea produselor si serviciilor oferite. Prezentam in cele ce urmeaza textul integral al recomandarilor privind cerintele minime de calitate:

 • Profilele din PVC vor avea cel putin trei camere
 • Se recomanda ca firma producatoare a ansamblului de tamplarie sa puna la dispozitia clientului documente care atesta provenienta sistemului de profile, cu certificarea calitatii pe plan european.
 • Durata maxima de utilizare a profilelor albe trebuie sa fie de cel putin 25 de ani, iar pentru cele colorate - minimum 10 ani.
 • Coeficientul de transfer termic al profilului armat (care include armatura metalica) va fi de maximum 1,7W/mpK. Pentru aceasta, se recomanda un numar minim de 3 camere de izolare termica, iar grosimea profilului - de cel putin 58 mm.
 • Grosimea peretilor exteriori ai profilului va fi de maximum 3 mm, iar toleranta maxima admisa pentru planeitatea suprafetelor exterioare si interioare va avea o valoare situata sub 0,2 mm.
 • Din motive de rezistenta mecanica proprie, armatura folosita la rigidizare trebuie sa fie din otel zincat (grosime minima de 1,5 mm si latime de cel putin 30 mm).
 • Comportare la incendiu : profilul se va incadra in clasa minima de combustie C2.

  Sinteza ideala intre frumusete si functionalitate, ferestrele Gealan dispun de toate caracteristicile de calitate pentru a asigura o durata de viata mare a ferestrelor - pentru toate tipurile de cladiri: case, blocuri, spitale, hoteluri, spatii comerciale. Amestecul de PVC utilizat precum si calitatea prelucrarii acestuia permit realizarea de ferestre cu o durata de viata estimata la 50 de ani. PVC-ul rigid este un material durabil care rezista foarte bine in atmosfere agresive (climat marin sau urban-industrial). Ferestrele Gealan sunt rezistente la toate influentele mediului cum ar fi actiunea UV, vant, ploaie, frig si oscilatii de temperatura si isi mentin aspectul placut chiar si dupa ani

  Profilele colorate accentueaza aspectul fatadei. Locuintele atrag astfel privirile trecatorilor incantati de fatadele colorate considerate a fi drept "cartea de vizita" a cladirilor. Chiar designul neobisnuit sau nuantele tipic regionale nu reprezinta nici o problema. Ferestrele GEALAN sunt produse intr-o multitudine de culori. Pentru fiecare mediu exista nuanta potrivita. De la albul nobil pana la culoarea ardeziei pot fi obtinute toate nuantele de culori. Culorile sunt naturale, durabile si verificate RAL, deoarece calitatea reprezinta principul de baza al firmei GEALAN.

  Caracterizate prin:
 • 3 - 6 camere interioare;
 • adancimi mari ale profilelor (62 si 74 mm);
 • coeficient de transfer termic redus : k= 1,5 W/mpK, 1,2 W/mpK si 1,1 W/mpK;
 • 12 culori si 7 variante de decor lemn;
 • profile ecologice (PVC-ul care se utilizeaza la fabricarea profilelor nu dauneaza sanatatii oamenilor si nici mediului inconjurator si este reciclabil 100%);
 • permit montarea sistemului de ventilatie automata GECCO 3 (GEALAN Clima Control).

  Avantaje:
 • izolatie termica si fonica foarte buna datorita proprietatilor excelente ale materialului profilelor, a geometriei camerelor interioare si a etansarii duble;
 • durata mare de viata probata de-a lungul celor 40 de ani de utilizare a ferestrelor GEALAN pe pietele occidentale si certificata prin rezultatele testarilor de durabilitate in mediul agresiv marin si urban industrial;
 • indeplinirea cerintelor de statica prin rigidizarea interioara a profilelor cu armaturi din otel zincat;
 • protectie foarte buna, prin sistemul de garniture duble (cauciucul rezistent la intemperii isi pastreaza timp indelungat proprietatile) ;
 • design atragator, intretinere usoara

  Sistemele ofera solutia ideala in ceea ce priveste functionarea, stabilitatea, usoara intretinere si protectie mediului interior al locuintei. Pentru a indeplini aceste cerinte, sistemele de usi si ferestre nu ofera numai un exterior atragator ci si o serie de calitati de interior excelente: conservare, o excelenta izolare datorita sistemului multi camere reducand costurile pentru caldura si mareste stabilitatea si siguranta interioara.

  Pentru usi se pot folosi mecanisme de inchidere atat in partea superioara a usii cat si in pardoseala si perimetral pentru o securitate inalta. De asemenea usile pot fi prevazute cu prag de aluminiu, prag magnetic sau perii in cazul in care se opteaza pentru o usa fara prag. Pentru un design atragator geamurile se pot combina cu paneluri speciale pentru usi.

  GEALAN este primul producator de profile pentru usi si ferestre care a oferit clientilor sai pragul magnetic pentru usi, eliminand astfel obstacolul creat de un prag la trecerea dintre interior si exterior. Este recomandat in cazul spatiilor publice cu trafic mediu si intens si mai ales acolo unde accesul se face cu ajutorul unor carucioare de transport.

  Cele doua benzi magnetice sunt pozitionate in fantele special prevazute in pragul care se monteaza in pardoseala. Acestea se ridica atunci cand usa se inchide fiind atrase de cele doua benzi metalice montate pe cercevea. Benzile magnetice sunt independente iar pozitionarea lor asigura ruperea puntii termice.
  Pragul magnetic a raspuns foarte bine testelor de verificare a etanseitatii la vant si la apa de ploaie. Apa infiltrata accidental este drenata prin orificiile special prevazute pentru astfel de situatii.

  In mod normal pragul unei usi din PVC este de fapt partea de jos a tocului usii care datorita inaltimii sale creeaza un obstacol la trecerea dintr-un spatiu in altul.

  Calcarea repetata a acestui prag din PVC duce la o uzura a acestuia inclusiv a garniturilor de etansare.

  Pentru a indeparta aceste inconveniente, a fost introdus noul prag de aluminiu care este plat, se monteaza usor in tocul usii si este prevazut cu garnitura de etansare pozitionata astfel incat se evita uzarea prin calcare.

  Cu sistemul GEALAN de protectie contra insectelor vizitatorii nepoftiti raman afara iar Dvs. puteti avea o noapte linistita.

  Avantajele sistemului de protectie contra insectelor:
 • stabilitate datorita ramei din aluminiu
 • rezistenta la actiunea UV si a factorilor climaterici
 • transparenta ridicata
 • montare si demontare simpla
 • nu implica modificari ale ramei ferestrei

  Montajul nu constituie o problema nici pentru cei care nu sunt specialisti.

  Sistemul GEALAN de protectie contra insectelor se poate realiza in rama fixa sau mobila. Pentru dimensiuni mari se folosesc elemente suplimentare de rigidizare.

  GEAM TERMOIZOLATOR ( GEAM TERMOIZOLANT )

  Pentru alegerea corecta a tipului de geam pentru o tamplarie anume, trebuiesc cunoscuti in prealabil o multitudine de factori, ce tin de: conditiile climatice ale zonei, topografia zonei, nivelul de poluare fonica etc.

  GEAM TERMOPAN - un element component deosebit de important al tamplariei. Studiile de specialitate ne releva ca 40% din caldura se pierde prin ferestre! Iata un motiv foarte serios pentru care trebuie sa acordam atentia cuvenita alegerii tipului de geam folosit cand comandam o noua tamplarie, sau cand ne propunem sa o inlocuim.

  Avem nevoie nu numai de ferestre estetice care sa se inchida foarte bine ci si de un geam adecvat, care sa ne ofere un confort sporit.
  GEAM TERMOPAN - un potential nebanuit.

  Foarte important intr-o tamplarie in afara de profile, armatura si feronerie este tipul de geam folosit care reprezinta aproximativ 80% din spatiul prin care se pierde caldura.

  In functie de alegerea acestuia, reusiti sa va izolati termic si fonic mai mult sau mai putin locuinta.

  Este de retinut ca indicatorul de baza la un geam il reprezinta coeficientul de transfer termic. Coeficientul de transfer termic cel mai mic da confortul cel mai mare ! In cazul in care doriti sa reduceti cheltuielile pentru incalzire si sa evitati pierderea de caldura, nu trebuie sa va declarati multumiti cu un geam de peste 1,4 W/mpK.

  Ca atare pentru a nu "arunca banii pe fereastra", sau a nu va "arde" si dorind in acelasi timp sa contribuiti la protejarea mediului inconjurator va recomandam tamplaria moderna din profile PVC GEALAN cu geam termoizolator cu LOW E.

  Ce este un un geam termoizolator (termopan denumit de multa lume, dupa numele unei firme)?

  Un ansamblu format din doua foi de sticla, intre care exista un mediu gazos (aer sau in unele cazuri un gaz), etansate (sigilate) perfect.

  Principiul este foarte simplu: doua foi de sticla asezate la o distanta masurabila in mm, separate de un cadru din bagheta-distantier de aluminiu, etanseizate, formand o unitate monobloc ce reduce transmisia termica si fonica. Grosimea foii de sticla este variabila, ca si distanta dintre ele, eficacitatea produsului crescand direct proportional cu acestea.

  Sticla de calitate produsa azi dupa tehnologia float, este de o calitate superioara celei cristal, fara distorsiuni optice, direct de pe linia orizontala de fabricatie, in flux continuu si fara a necesita vreo prelucrare mecanica ulterioara.

  La atragerea, respectiv respingerea razelor solare contribuie si culoarea sticlei, care variaza de la clasicul incolor la albastru, verde, ocru si gri in diverse tonuri.

  O foaie de sticla obisnuit groasa de 4 mm transfera 90% din caldura, deci are o pierdere foarte mare, coeficientul de transfer termic fiind k=5,4 W/mpK.

  Un geam termopan cu etansare dubla, alcatuit din doua foi de sticla cu grosimea de 4 mm fiecare, avand un cadru din bagheta-distantier de aluminiu de 12 mm umpluta cu silicagel si un cordon de butil extrudat aplicat pe laturile baghetei, menit sa constituie o bariera impotriva vaporilor de apa, are coeficientul de transfer termic k=2,8 W/mpK.

  Un geam termoizolator format din doua foi de sticla, una normala iar cealalta cu depunere LOW E (low emisivity), are coeficientul k=1,4 W/mpK.

  Dupa anul 1980, o serie de studii privind reducerea transferului termic, care au condus la obtinerea sticlei cu straturi (pelicule) LOW E (mai multe straturi microscopice, depuse unul peste altul pe geam, de regula straturi functionale, din argint).

  Descoperirea "depunerii LOW E" sau "depunerea cu emisivitate joasa" a constituit cheia diminuarii transferului termic prin geam.


  Foaia de sticla cu LOW E se pozitioneaza catre cavitatea ferestrei. Aceste straturi speciale reduc pierderile de caldura la 10%, fata de 90% cat se pierde prin sticla normala.

  De mentionat ca aceste straturi modifica foarte putin proprietatile fizice de radiatie ale sticlei in aria spectrului solar. Transmisia luminii se dimineaza usor si poate interveni o usoara deviere a culorilor, deviere aproape imperceptibila. Foarte sezizabil este insa efectul termoizolator al acestei stratificari aplicate.

  In cazul suprafetelor mari de geam pot apare in spatele acestora curenti de aer rece cu viteze ce depasesc 1 m/sec, daca se foloseste geam cu coeficientul de transfer termic k=2,8 W/mpK (din pacate peste 90% din geamul folosit in Romania in ultimii ani are acest coeficient, in timp ce in tarile din UE este stabilit prin lege sa nu depaseasca 1,4 W/mpK). Apare deci necesitatea stringenta de a utiliza geam termoizolator de calitate cu LOW E. Merita sa reflectam si asupra urmatorului exemplu.

  Cand sunt -10 C in exterior si +20 C in interior, pe fata interioara a unui geam termoizolator float clar cu k=2,8 W/mpK vor fi +9 C, pe cand la geamul termoizolator cu LOW E vor fi +17 C.

  Se pot naste firesc si intrebari privind modalitatile de scadere a coeficientului de transfer termic si a vitezei curentilor de aer rece care se formeaza in incapere.

  Unele din modalitatile utilizate pot fi:
 • Realizarea unui geam triplex ;
 • Prin scoaterea aerului dintre cele doua foi de sticla si introducerea in cavitate a unui gaz greu - ARGON sau KRIPTON -, care au proprietatea de a reduce considerabil pierderile de caldura, obtinandu-se un coeficient de transfer termic de 1,1 W/mpK, respectiv de 1,0 W/mpK.

  Si scaderea poate continua. De remarcat si diferenta de pret mica intre geamul termoizolator clar si cel cu LOW E in comparatie cu economia de caldura care se realizeaza.

  Merita sa reflectam profund la diferenta de consum anual de combustibil conventional pentru 1 mp de suprafata incalzita la utilizarea diferitelor tipuri de geam:
 • geamul simplu (k=5,4 W/mpK)-60 litri;
 • geam termoizolator clar cu aer (k=2,8 W/mpK)-30 litri;
 • geam termoizolator LOW E cu aer (1,4 W/mpK)-14 litri;
 • geam termoizolator cu kripton (k=1,0 W/mpK)-8 litri.

  Folosind geam termoizolator cu LOW E economisiti energie si bani!

  Geamul cu LOW E poate constitui una din solutiile viabile privind reabilitarea termica a fondului construit existent si stimularea economisirii energiei termice. Acest tip de geam ne poate proteja si fata de zgomotul din exterior, contribuind la solutionarea uneia din problemele centrale ale mediului inconjurator din timpurile noastre.

  Tocmai de aceea cand porniti sa construiti sau sa reabilitati o casa ganditi-va din timp la fereastra care va poate proteja in fata zgomotelor! Zgomotele suparatoare peste anumite limite pot capata un nivel dureros, ne pot transforma viata intr-un calvar, producand dereglari in sistemul nervos vegetativ si chiar dereglari vegetative.

  De exemplu geamul cu LOW E si kripton realizeaza la formatul 6-14-4 mm o protectie fonica de 36 dB, iar la formatul 4.4.1 (duplex)- 14-4 mm 37 dB. Se pot construi si alte combinatii. De exemplu geamul PILKINGTON OPTIMAL PHON poate fi o alta solutie pentru zgomotul nedorit, constituind solutia ideala in situatii in care excesul de zgomot al strazii, sinelor de cale ferata, traficului aerian, fabricilor sau cluburi de noapte, devine suparator. Acesta este un geam acustic laminat de inalta calitate, oferind o reducere excelenta a zgomotului. Are un strat nou de butil pentru izolare fonica sporita, este usor de lucrat, poate fi incorporat in ansamblul de geam termoizolator.

  Tehnica izolatiei termice prin mai multe camere interioare
  s-a dovedit a fi superioara. Fiecare camera interioara contribuie la reducerea pierderilor nedorite de caldura. Adancimea mare de constructie a profilului (74mm) permite, in ciuda geometriei constructive multicamerale, introducerea armaturii de dimensiuni mari. Alaturi de combinatia 8003/8094 sunt disponibile si alte variante de design cu cercevea retrasa caracterizata de aspectul deosebit, in trepte, al exteriorului ferestrei.

  Avantajele sistemului cu sase camere:
 • izolatie termica foarte buna ;
 • coeficient de transfer termic, K= 1,1W/mpK;
 • proprietati optime de statica a ferestrei prin adancimea mare a constructiei si armaturile de dimensiuni mari;
 • optional se poate monta sistemul de ventilatie GECCO 3;
 • design atragator printr-o varietate de forme cu contururi rotunjite atat pentru cercevea cat si pentru baghetele de geam.

  Noul sistem de profile S8000 IQ cu patru camere interioare, cu o adancime de constructie de 74 mm si cu sistem dublu de garnituri realizeaza o foarte buna izolatie termica si fonica. Se poate folosi acelasi profil de ridigizare pentru toc, cercevea si montant.

  Camera interioara principala de dimensiuni mari permite rigidizarea cu profile de dimensiuni mari marind astfel stabilitatea. Sunt profile ecologice (PVC-ul care se utilizeaza la fabricarea profilelor GEALAN nu dauneaza sanatatii oamenilor si nici mediului inconjurator si este reciclabil 100%).

  Permite montarea sistemului de ventilatie automat, generatia 3-a, GECCO 3 pentru o aerisire eficienta a incaperii. Sistemul S 8000 IQ exista standard in 12 culori si 7 variante de decor lemn indeplinindu-se astfel cerintele cu privire la aspect. Este un sistem complet care permite realizarea tuturor formelor si tipurilor de ferestre, compatibil cu S 3000.

  Garnitura anextrudata la stulp reduce timpul de executie al ferestrei prin eliminarea montarii garniturii dintre cercevea si stulp. Faltul cercevelei este inclinat in partea din fata favorizand evacuarea rapida a apei. Permite folosirea aceluiasi tip de feronerie ca in toate sistemele GEALAN anterioare.

  Avantaje:
 • adancimea mare a profilului constituie o solutie optimala de imbinare a proprietatilor foarte bune de statica si izolatie termica;
 • cele mai bune proprietati de statica prin rigidizare cu profile de dimensiuni mari;
 • existenta celor 4 camere interioare de izolare chiar si in zona faltului;
 • design atragator datorita aspectului suplu si a muchiilor rotunjite;
 • profile zvelte, elegante, estetice, cu proportii armonioase si suprafete stralucitoare.

  GEALAN a fost primul producator de sisteme de ferestre din PVC, care a putut oferi o usa fara prag, fiind dotata cu o garnitura magnetica in doua trepte. Pragul magnetic realizeaza etansarea contra ploii si vantului. Acesta are doua pozitii: - pozitie deschisa; - pozitie inchisa. In podea sunt montati magnetii. In partea de jos a aripii de usa sunt amplasati magnetii contrapolari, care ies din canal, etansand astfel usa.

  Producem geam termoizolator cu un coeficient de transfer termic foarte redus K = 1,0 W/mp0K, in care una din foile de sticla este cu depunere de joasa imisivitate - LOW E. Prin scoaterea aerului dintre cele doua foi de sticla si introducerea in cavitate a unui gaz NEUTRU - ARGON, care are proprietatea de a reduce considerabil pierderea de caldura, realizarea unor importante economii si confort termic. Totodata, se realizeaza o foarte buna protectie fonica: 36 dB la formatul 6-14-4 mm si 37 dB la formatul 4.4.1 (duplex)-14-4 mm.
 •  

          Gealan

  Gealan este cel mai cunoscut producator de profile pvc din Romania. Debutul firmei Gealan in tara noastra s-a facut in anul 1997 prin deschiderea fabricii Gealan Romania si a evoluat pana in ziua de azi cand Gealan este producatorul cu cea mai mare cota de piata din Romania.

  Istoria firmei Gealan a inceput cu mult timp in urma, in anul 1968 cand s-au produs primele profile PVC destinate productiei de usi termopan si ferestre termopan. Mai tarziu in anul 1980 a fost fondata firma GEALAN WERK Fickenscher GmbH specializata in productia de profile PVC pentru usi pvc si ferestre termopan.

  Tot in anul 1980 mai au loc doua evenimente importante se introduc in procesul de fabricatie profile pvc acrylcolor,obtinute prin procedeul de coextruziune si se infiinteaza reprezentanta Gealan Benelux. In 1992 se pune in functiune cea de-a doua fabrica in Germania la Tanna/Thuringen.

  Fabrica de termopane Gealan Romania produce profile pvc pentru tamplarie pvc cu geam termopan pentru mai multe tipuri de usi termopan si ferestre termopan respectiv profile pvc seria S3000 din care se construiesc termopane gealan cu 3 si 5 camere cat si profile pvc seria S8000 din care se construiesc termopane gealan cu 6 camere.

   

   

  va asteptam cu drag

  sc Frinel srl  marghita eroilor 8    0744.395.807

  Upcoming Events

  No upcoming events

  Recent Forum Posts

  by SC FRINEL SRL over a year ago

  Featured Products

  No featured products

  Recent Blog Entries

  No recent entries